Barátok

Jennifer Ellis Kampani

Ő az én „hangtestvérem”. 1994-ben ismertem meg Londonban, a Guildhallban tanultunk együtt. Neki köszönhetem, hogy eligazodtam az iskolában,  tőle kaptam máig hézagos angoltudásomat. Hálás vagyok a barátságáért, a pozitív személyiségéért, amely sokszor átlendített a nehézségeken. Vele énekelni olyan, mintha ikrek volnánk a zenében. Két közös lemezünk jelent meg a Hungaroton gondozásában. Jennie jelenleg Washingtonban él és dolgozik.

jenniferelliskampani.com

Bodrogi Éva

A tokaji Régizene Nyári Egyetemen ismertük meg egymást igazán, noha sokat találkoztunk azelőtt. Az itthoni, elklikkesedett régizene-világban azelőtt sosem szerepeltünk egy produkcióban. Csalog Benedek hívott meg Tokajba tanítani mindkettőnket, hála neki ezért. Éva és én különbözően énekelünk, de nagyon hasonlóan gondolkozunk az éneklésről, muzsikálásról, tanításról. Ettől nagyon izgalmas minden, amit együtt csinálunk, és óriási hatással vagyunk egymásra szakmailag és emberileg egyaránt. 

www.evabodrogi.com

Rácz Márton

Marcit nem kell bemutatni, és nem is tudnám jól. Elég az, hogy igazi élmény vele muzsikálni. Indulatos, szenvedélyes, kifogyhatatlan ötletekkel és végtelen türelemmel rendelkezik a szopránok iránt, sajnálom, hogy ilyen későn ismertem meg. Erővel, hittel, zenével, érzékenységgel megáldott muzsikus; kívánom, hogy méltó helyét foglalhassa el végre a magyar és nemzetközi zenei életben.

www.martonracz.hu

Vashegyi György

Gyurinak köszönhetem az első munkáimat, ő segített elindulni a pályán. Pályakezdő karmesterként és csembalistaként ismertem meg egy drezdai régizene-kurzuson. Azóta nagyon sokat énekeltem a keze alatt, és évről évre jobb vele dolgozni. Mindketten sokat változtunk; ő kiegyensúlyozottabb lett, én talán precízebb, felkészültebb, ami jót tesz a közös muzsikálásnak.

www.orfeo.hu

Solamente Naturali

Az együttest a szlovák Milos Valent hegedűművész alapitotta fiatal muzsikus barátaiból. Sokan közülük a Musica Aeterna régizene együttes tagjai voltak korábban. Hogy is írhatnék róluk? Nekem ők a legkedvesebbek; a barátaim, kiváló hangszeresek, a legnagyszerűbb zenekar, akikkel valaha dolgoztam. Vannak náluk összeszedettebbek, jobban menedzseltek, pontosabban próbát kezdők; de több energiával, tűzzel, kollektív szeretettel muzsikálókat biztosan nem sokat találni. Ők azok a zenészek, akik többnapos, hosszú lemezfelvétel után beülnek egy kocsmába a hangszereikkel, és szlovák meg cigány népzenét játszanak hajnalig mulatva, életörömmel. Ha én is velük vagyok, megszólal az „Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék” is.

www.solamentenaturali.sk

Octovoice

Nyolcan vagyunk az énekegyüttesben, a capella jazz feldolgozásokat énekelünk óriási lelkesedéssel. Hobbi, amely sokat ad mindannyiunknak. Nem mindenki profi zenész, van köztünk óvónő, pedagógus, orgonaművész, közgazdász. Számomra a felelősségmentes, felszabadult éneklést jelenti az együttes, a játékot, szeretetet. Nagyon sokat köszönhetek mindannyiuknak, és tömérdek koncertet kívánok magunknak.

www.octovoice.hu