Sajtóanyagok

Letölthető fényképek

Az alábbi fényképek nagy felbontásúak és nagy méretűek, elsősorban nyomtatott kiadványokba valók. Czégény Éva munkái; ha felhasználod őket, kérlek, tüntesd fel, hogy a noemikiss.com oldalról valók ("fotó: noemikiss.com").

További képeket találsz a fotóalbumban.

Életrajz

Noémi a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia Tanárképző Intézetében és a londoni Guildhall School of Music and Drama intézetében végezte tanulmányait, ahol Nancy Argenta, Emma Kirkby, Nigel North és Philip Pickett tanítványa volt. Repertoárja a reneszánsztól a barokkon át a kortárs művekig terjed.

Európa számos koncerttermében megfordult már: fellépett különböző fesztiválokon, és eljutott Izlandra és Izraelbe is. Hosszú ideje énekel a Solamente Naturali szlovák régizene-együttessel, akikkel szintén több országban koncertezett együtt.

Szerepei között említést érdemel Handel Ezio and Xerxes és Messiás című műve, valamint Bach Máté Passiója, amelyeket az amszterdami Concertgebouwban énekelt; továbbá Haydn L'infedelta delusa, Mozart c-moll mise, Purcell Dido és Aeneas valamint Monteverdi Orfeo című művei. Ő énekelte a szoprán szólókat Zelenka Sub Olea Pacis című zeneművének a prágai várban előadott, historikus színpadi változatában; a darab felvétele MIDEM-díjat nyert.

Noémi számos régi zenei felvételen működött közre. Ezek között világpremierek is megtalálhatók, többek között Charpentier, Zelenka, Hasse, Istvánffy, Kraus és Carissimi műveivel. A Pergolesi Marian Vespers című darabjából készített CD-t, amelyen Noémi az oxfordi New College kórusával és az Academy of Ancient Music zenekarral énekel Edward Higginbottom vezénylete alatt, a Gramophone Award és a Classical Grammy díjra egyaránt jelölték.

A legutóbbi lemezén Noémi Vivaldi Gloriáját énekli a norvég Nidaros katedrális lánykórusával és a Norwegian Chamber Orchestra együttessel; a felvétel karmestere Edward Higginbottom.